| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
RuhaVej
|
Tarih: Pts Oca 14, 2008 3:23 Mesaj konusu: yaz..? |
|
|
hepinize merhaba!
ilk önce bunun gibi bir site var olduguna cok ama cok sevindigimi vurgulamak istiyorum buraya katilmadan önce sadece almanca vegan.de ve avusturyali vegan.at forumunun üyesiydim. cok kisi degiliz burda ama olsun sayimiz artacagindan eminim!
peki konuya gelelim: yazin yine tr'ye gelecem ( viyana'da oturuyorum) ve ordayken zaman manali gecsin diye ne yapacagimi simdiden planlamak istiyorum. sizin bir fikriniz var mi? kalacagim yerde yani istanbul, izmir yada güney dogu'da veganizme uygun bi faaliyet alani var mi acaba? iyi bir hayvanlar haklari dernegi felan biliyor musunuz? demek istedigim su calisabilecegim ve angaje edebilecegim veganizm ve hayvan haklari icin manali bir is biliyor musunuz? nerde protestolar düzeltilir felan.. ne bilim bisey yapmadan manasiz bir tatil gecmesin istiyorum. eger sizin bir fikriniz varsa bana söylerseniz sevinirim!
hii bide biraz kendimi tanitmadan yapmamaliyim peki kisa tutayim: 21 yasindayim, 10/11 yasindayken vejetaryen olacagima karar verdim ve asagi yukari 4 seneden beri vegan yasiyorum. hayatimda tek dosdogru yaptigim sey vegan olmak, bazen tüm dünyaya tüm et yiyenlere karsi nefretle doluyum ve kiziyorum, üzülüyorum, anlamamaktan deli olurum sanki ama öbür yandan da vegan olmak bana güc veriyor ve en azindan bu konuda mutluyum kendimden memnunum. baska vegan kisiler yani siz de bana güc veriyorsunuz bi sekilde umudumu kaybetmeyeyim diye kücük kardesime de etkileyebilmisim, o bikac seneden beri vejetaryen besleniyor fakat yumurta hic almiyoruz ve de süt ürünlerini de cok nadiren yiyor. hemen hemen o da vegan diyebiliriz yani zaten ögle yemegimiz hep vegan! neyse cok konustum, artik sizi de merak ediyorum ve tabiiki sizin yazin türkiye'de manali neler yapabilecek tavsiyenizi bekliyorum
vegan selamlarimla
RV |
|
| Başa dön |
|
 |
RuhaVej
|
Tarih: Cum Oca 25, 2008 16:12 Mesaj konusu: |
|
|
selam tekrar ben!
kimse yok mu artik bu forumda yaa? neyse ben yinede yaziyorum, vazgecmiyorum
aslinda size sadece sunu tavsiye etmek isterim, sayfaya bi bakiniz: http://www.ar2008.info bu "international gathering" her sene genelde ingiltere'de yer alir, bu yaz ilk defa dogu avrupa ülkelerine daha uygun bi yerde olacak, dogu avusturya'da, viyana'ya yakin bi yerlerde!
gördügünüz gibi 21 - 24 eylül hafta sonunda olcak, gelmek isterseniz catirinizi getirin cünkü kamp yapicaz orda. eminim ki cok güzel olacak, avrupa'nin her yerinden ayni zihniyetteki insanlar gelir ve sayfada yazdigi gibi tartisma felan olacak bide futbol maci da varmis
soracaginiz bise varsa buyurun!
ha sunu da ekleyeyim: ALOOO FORUMDAKILER ARTIK UYANIP BISEY YAZIN! yazdiklarim ilginizi cekmeyebilir de ...
selamlar
RV |
|
| Başa dön |
|
 |
metin Site Admin
|
Tarih: Cum Şub 01, 2008 1:37 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba ve aramiza hosgeldiniz,
Bu forum maalesef pek aktif degil, sanirim sucum benim ya da daha dogrusu benim tembelligim Bir bucuk sene önce siteyi actim ama ondan beri cok fazla ugrasmiyorum...
Neyse, korkarim size yardimci olamam ama yardimci olabilen biri taniyabilirim. Adi Nükhet Everi ve kendisi hem vegan hem de rehber, o yüzden belki sorularinizi cevaplayabilir. Veganlikla ilgili bir websitesi var ve orada onun mail adresini bulabilirsiniz:
http://www.veganizm.blogspot.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
RuhaVej
|
Tarih: Cum Şub 01, 2008 20:58 Mesaj konusu: |
|
|
| metin yazmış: |
Bu forum maalesef pek aktif degil, sanirim sucum benim ya da daha dogrusu benim tembelligim Bir bucuk sene önce siteyi actim ama ondan beri cok fazla ugrasmiyorum... |
evet böyle de tahmin etmistim neyse simdiden daha aktif oluruz artik
| metin yazmış: |
Neyse, korkarim size yardimci olamam ama yardimci olabilen biri taniyabilirim. Adi Nükhet Everi ve kendisi hem vegan hem de rehber, o yüzden belki sorularinizi cevaplayabilir. Veganlikla ilgili bir websitesi var ve orada onun mail adresini bulabilirsiniz:
http://www.veganizm.blogspot.com/ |
internette gezerken bu siteye de bakmistim.. tesekkür ederim yinede! fakat planim degisti bu yaz tr'ye gelmekten vazgectim engel cikti ve yeterli kadar para harcayamam.. buna ragmen sizinle en azindan bu forumda temasi sürdürmek isterdim. bilmem ayni kentte olanlar icin düzenli görüsme oldugu belki de ortak aktiviteler oldugunu zannediyordum. demek yokmus, öyle mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
metin Site Admin
|
Tarih: Cmt Şub 02, 2008 18:04 Mesaj konusu: |
|
|
| RuhaVej yazmış: | evet böyle de tahmin etmistim neyse simdiden daha aktif oluruz artik  |
Öyle olsun
| RuhaVej yazmış: | | internette gezerken bu siteye de bakmistim.. tesekkür ederim yinede! fakat planim degisti bu yaz tr'ye gelmekten vazgectim engel cikti ve yeterli kadar para harcayamam.. buna ragmen sizinle en azindan bu forumda temasi sürdürmek isterdim. bilmem ayni kentte olanlar icin düzenli görüsme oldugu belki de ortak aktiviteler oldugunu zannediyordum. demek yokmus, öyle mi? |
Istanbul'da ve Ankara'da bazen vejetaryen arkadslar görusuyor, biz Türkiye'de otururken Izmir'deydik ve orada pek vegan yok(tu), o yuzden orada aktivite falan olmadi (bildigim kadariyla en azindan). |
|
| Başa dön |
|
 |
Sarı Jadı
|
Tarih: Cum Mar 27, 2009 19:53 Mesaj konusu: |
|
|
Hocam ben 13 yaşından beri vejeteryan olmayı düşünüyordum(şu anda yaş 14) önce et yemeyi azaLttım sonra laktosemi oLdum sonra vejeteryan oLdum 1 senedir fiLan vejeteryanım ama çevremde 1 tane biLe vejeteryan yok ve bana büyük bir baskı kuruyorlar et yemem için,neredeyse dayak biLe yiyecektim ama haLen vejeteryanım.Sanıyorum 2 aydır fiLan ağzıma hiç et-yumurta-balık vs girmedi,deri kıyafetLer fiLanda aLmıyorum,sadece süt içiyorum çünkü süt içince katil olmuyoruz.(Aslında 1 senedir doğru düzgün et yemiyorum ailem zorLa yedirdiği için 2 aydır filan tam olarak vejeteryan sayıLırım)
Herneyse, işte soruLarım :
1-)Çevremdeki baskıLarı nasıl yok edebiLirim?
2-)Nasıl besLenmem gerekir hergün düzenLi oLarak ne yersem gerekLi oLan tüm asitLeri vitaminLeri vs aLabiLirim?
3-)Antalya'da vejeteryan topLuLuk fiLan varmı?
1.sorumu cevapLayabiLeceğinizi pek düşünmesemde (çünkü tanıdığım 1 vejeteryan biLe yok!) diğer soruLarıma cevap vermenizi umuyorum. x) |
|
| Başa dön |
|
 |
beki
|
Tarih: Prş Tem 02, 2009 18:18 Mesaj konusu: merhaba |
|
|
Merhaba dogru yere mi yazdım bilemiyorum ama en yakın tarihe baktım sanırım.
Ben İzmir de yasıyorum 27 yaşındayım ve senelerdir vejetaryen besleniyorum.Çevremde aynı anlayıştaki insanları bulamamak ve faaliyetlere katılamamak gibi sorunları ben de paylasıyorum.Hernekadar insanlar bana uzaydan gelmişim gibi baksalarda bu ülkede birçok vejetaryen ve vegan oldugunu düşünüyorum .Tek problemimiz yeterince organize olamamak.Umarım artık birşekilde biraraya gelebiliriz.. |
|
| Başa dön |
|
 |
metin Site Admin
|
Tarih: Pts Ağu 17, 2009 10:40 Mesaj konusu: Sari Jadi |
|
|
Biliyorum ki cok gec bir cevap bu ama bu siteye cok az giriyorum artik, beni mesgul tutacak cok sey oldu son zamanlar... Neyse...
1. Insanlar inatcidir, senin de olman gerekir herhalde En iyisi bilgili olmak, insanlar sik sik uzerime gider veganim diye ama onlardan cok bildigimden biraz tartistiktan sonra beni rahat birakirlar. Tabii bu noktaya gelmek icin yillardir ugrasiyorum hehe. Baski yaptiklari zaman kizmamak ve dusunduklerini anlatmak en önemlisi bence. Bazilarini sadece farkli olmani istemezler, ama onlara bos ver. Önemli olanlar sagligina merak edenler. onlara sunun gibi seyler anlatabilirsin mesela...
a) Vejetaryenler daha uzun yasar ve daha az hastalanir
b) Önemli olan "kirmizi et yemek" degil, butun vitaminler, mineraller, amino asitleri vb almak. Butun amiso asitleri ette varken, nohutta yada fasulyede yok mesela. Ama pilav ve fasulye yersen, hepsini almis olursun. Yani farkli yemekler yersen hepsini alirsin. Tek yemek yememek lazim, o kadar. Bazi puf noktalar var, mesela B2 ve B12. Sut icersen o konuda problem yasamazsin, yoksa onun da bir kaynagi bulman gerek, mesela bir vitamin hapi yada vitaminlerle zenginlestirilmis soya sutu falan.
2. Hergün proteinli bir sey yemelisin, mesela fasulye, nohut, soya eti, findik, fistik gibi seyler.
Yag da önemli, iyi kaynaklar zeytin yagi, avokado ve ceviz mesela.
Bol bol sebze ve meyve. Daha detayli bilgi almak icin bu sitenin "dengeli beslenmek" bölumune bir göz atabilirsin.
3. Sanirim Antalya'da tanidigim bir vegan var, ama ondan yoksa var mi pek bilemiyorum
Vegan bir e-postgrubu da var, orada vegan/vejetaryen bulmak da var...
http://groups.yahoo.com/group/veganizm/ |
|
| Başa dön |
|
 |
dreamy
|
Tarih: Pts May 10, 2010 15:14 Mesaj konusu: Re: merhaba |
|
|
| beki yazmış: | Merhaba dogru yere mi yazdım bilemiyorum ama en yakın tarihe baktım sanırım.
Ben İzmir de yasıyorum 27 yaşındayım ve senelerdir vejetaryen besleniyorum.Çevremde aynı anlayıştaki insanları bulamamak ve faaliyetlere katılamamak gibi sorunları ben de paylasıyorum.Hernekadar insanlar bana uzaydan gelmişim gibi baksalarda bu ülkede birçok vejetaryen ve vegan oldugunu düşünüyorum .Tek problemimiz yeterince organize olamamak.Umarım artık birşekilde biraraya gelebiliriz.. |
bende izmirdeyim ve 27 yaşındayım .. ve gerçekten çevremde vegan vejetaryen beslenen bir kişi bile yok .. bu gerçekten zor oluyor çünkü karşındaki insan et tüketirken sen bunalıma giriyorsun .. gerçekten çok zor .. umarım gelecekte herkes et tüketimini bırakıcak ve bizde rahat edicez  _________________ ahimsa .. |
|
| Başa dön |
|
 |
|